top of page
  • Skribentens bildCarola

Yinyoga för träning av lugn, smidigare bindväv och högre mental närvaro!

Möt Marie Ziemke Larsson, vår instruktör som leder Yinyoga på onsdagar kl. 17.30 från och med vecka 34.


"Yogan kom in i mitt liv i början av 2000 via spridda möten med allt från Ashtanga, Hatha och Body Balanse. Och jag kände verkligen att detta var min grej. Sedan mötte jag Carola och jag fick möjlighet till en mer regelbunden praktik. Detta inspirerade till vidare utbildning. Att det skulle påverka livet så mycket visste jag inte då."

"Jag gillar att fika, allra bäst om jag får göra det som en utflykt där transportmedlet är skidor, cykel, SUP eller mina ben. Förutom fika och rörelse gillar jag skapande och tycker om att lära nya saker. Jag syr, stickar, målar, virkar och testar gärna nya tekniker.


Fun fact:

“När jag skulle gå på mitt första Yinyoga pass och läraren förklarade innebörden tänkte jag, det här kommer jag aldrig att klara. Sitta still i flera minuter. Jag som alltid är i rörelse och vill ha fysiska utmaningar. Men så fel jag hade. I Yinyogan kan jag verkligen njuta och få ett ytterligare perspektiv på den mänskliga skapelsen.”

Utbildningar inom yoga:

200 h Yoga for life med Ulrica Norberg 2015

40 h Globalyoga Yin 2016

Diverse helgkurser som fördjupning


Om Yinyoga:

Det är en passiv och stilla yogaform där du utför mjuk stretch i medveten närvaro. Varje stretch hålls i 3-5 minuter vilket betyder att du kommer åt bindväven runt musklerna, fascian, när vi stannar kvar så länge. Stort fokus ligger på området kring höfter och ländrygg och positionerna utförs i liggande eller sittande. Med hjälp av filtar och bolster anpassas positionen efter din kropp så att du hittar ett läge i varje position som passar dig. I Yinyoga tränar du på att släppa taget om både fysiska och emotionella spänningar.


Passet med Marie bokas här på sidan under boka pass.


Varmt välkommen på ett behövligt lugnt yogapass!


86 visningar0 kommentarer

Comments


YOGA  PILATES  TRÄNING
ONLINE    OCH I STUDIO

bottom of page