top of page

Olika typer av yoga

Du kan välja att vara med på våra yogapass på 3 olika sätt:

1. Som medlem i vårt videobibliotek kan du yoga hemma när du vill.

2. Som medlem eller drop-in kund i vår yogastudio i Motala får du yoga med oss på plats i vår mysiga studio.
3. Som deltagare på våra live-pass via Zoom som sänds ifrån studion. Om du tar en yogaklass via Zoom har du fördelen att vara med och yoga hemifrån. (Bokas via bokningskalendern i "boka pass")

Vi erbjuder en mängd olika klasser från mjuk nybörjaryoga till starka vinyasayoga-flöden och avancerade klasser där vi får utmana både balans, koordination och mod. Du kan öven boka ett privat yogaklass till dig själv eller gruppyoga till arbetskamraterna eller kompisarna. 

 

Det finns många olika former av yoga och om du är nybörjare kan det vara svårt att veta vilken typ av yoga som passar dig. Det bästa är att prova dig fram. Här beskrivs de former av yoga som vi kan erbjuda på Yogahem.

Klicka vidare på varje pass för att läsa om de olika passen. 

Yinyoga

Mjuk yoga

Vi visar övningen Katten och Kon från passet Mjuk yoga.

VINYASA YOGA

Vinyasa yoga är en dynamisk typ av yoga där stående, sittande och liggande yogapositioner sammanlänkas med varandra i rörelser. Det är därför vi ofta kallar den för flow.  Inandning och utandning styr rörelserna och vi får öva oss på att bli mer medvetna om hur vi andas när vi rör oss. Vi skulle kunna säga att andningen är själva motorn i rörelserna. Solhälsning A och B är exemel på sammanlänkade rörelser som vi använder i vinyasa yoga. Vinyasa yoga kan göras mycket lätt och passar alla, men den kan också anpassas till att vara fysiskt krävande om man vill det. Vinyasa yogan har en oändlig möjlighet att kombinera positioner med varandra.

På Yogahem har vi 3 olika Vinyasayogapass i olika svårighetsgrader:

Vinyasayoga lätt / för nybörjare

Vinyasayoga flow

Vinyasayoga strong flow

Vi kan även erbjuda:

Yoga i yogagunga - häng en sväng

SUP yoga Yoga på Stand up Paddleboard (sommartid)

Alla former av yoga som innehåller fysiska positioner kallas för Hatha yoga. Det betyder att de typer av yoga som vi i västvärlden oftast utövar är i grund och botten Hatha yoga. Hatha yoga är ett således ett paraplybegrepp som under tidens gång har delats in i andra stilar av yoga beroende på HUR vi utövar Hatha yogan. Därför är alla pass på Yogahem i grund och botten Hatha yoga, men de har ändå olika namn beroende på hur vi väljer att utöva den.

Målet med alla yogaformer är att komma åt vårt inre välmående och skapa förmågan att stilla vår överaktiva hjärna. De fysiska positionerna och andningsövningarna är verktyg som vi använder för att så småningom nå målet.

YOGA  PILATES  TRÄNING
ONLINE    OCH I STUDIO

bottom of page