OM OSS

Välkommen till vår yogastudio!

Du hittar oss på Vintergatan 1-7 i Motala och här platsar alla! Kom hit i sköna kläder som du kan röra dig bra i. Det kan vara träningskläder eller mjukbyxor, det spelar ingen roll bara du har utrymme att röra på kroppen. Vi är barfota eller har strumpor på under passet, det väljer du själv, men ofta får du lite bättre grepp i mattan om du är barfota. Det kan vara skönt att ha med en långärmad tröja eller filt som du kan dra på dig när vi avslutar passet.

Vi har alla olika behov och förutsätningar och vi vill att du som kommer till oss ska känna att du platsar på mattan oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren. Yoga handlar om att du gör det bästa av de förutsättningar som du har. Vi strävar efter att samla fler yogalärare på ett och samma ställe så att vi kan erbjuda yoga i olika stilar. Om du är yogalärare och letar efter en plats att hålla pass på, kontakta oss.

Jag som driver Yogahem heter Carola Donato och är registrerad yogalärare enligt Yoga Allicane (RYT 500h). Jag är utbildad i Vinyasa-yoga och på dessa pass utövar vi olika positioner (asanas) i flöden som sammankopplas av en inandning eller en utandning. Andetaget är själva motorn som driver en rörelse framåt, bakåt, i sidled eller i rotation och meningen är att du, så småningom, själv ska känna när du ska röra dig och hur du ska andas. Detta kommer automatiskt efter lite träning. Vi använder ofta block och yoga-bälte för att förenkla positioner och göra dem mer tillgängliga för dig som inte har yogat förut.

Andningen spelar en central roll i alla av yogastilar eftersom det är länken till ditt inre välmående. Därför lär vi oss att fokusera på andning och bli mer medvetna om hur vi andas innan vi introduceras till andra andningstekniker. Jag kommer guida dig genom våra pass och tala om för dig vad vi ska göra, ge tips och råd på vilka alternativ som finns till olika positioner. Det finns inga som helst krav på att du ska vara smidig, vig eller stark. Dessa egenskaper växer fram vid regelbunden träning.

Min förhoppning är att just du ska hitta hem på mattan. Jag önskar att yogan ska bli ett verktyg för dig att nå bättre fysisk, mental och själslig hälsa.

/Carola

IMG_1289_edited.jpg