Lätt Vinyasayoga/ Vinyasayoga för nybörjare

Lätt Vinyasayoga passar dig som är nybörjare eller helt enkelt bara vill ha ett lätt yogapass i rörelse. Här rör vi oss långsamt men får ändå utmana balans, lagom rörlighet och lätt styrka på din nivå. Du anpassar alltid efter din kropp och förmåga. Du behöver inte kunna något, vara vig eller stark. Du kommer som du är och det är bra att börja här om du är nyfiken på hur solhälsningar fungerar.

Passen innehåller alltid någon form av solhälsningar eller flöden där den stående Hunden ingår. (se nedan) Den kan till en början vara utmanande men det är enkelt att bara ta den några sekunder för att vänja kroppen att stärka och sträcka på sig. Du kommer med regelbunden träning av Hunden att stärka dina handleder (vilket särskilt kvinnor behöver), få starkare och rörligare axlar och rygg och smidigare muskler på baksida ben. Vi eftersträvar alltid en känsla i kroppen och försöker aldrig efterlikna en bild eller tanke om hur en position måste se ut. Hunden kan se ut på olika sätt för dig som är nybörjare och vi tvingar aldrig in kroppen i något som inte känns rätt. 

IMG_3058.jpg
IMG_3059.jpg

I solhälsningen kan det vara just den Stående Hunden som många tycker är mest krävande. Men vi står bara en kort stund och solhälsningen innehåller många andra positioner som gynnar dig. Vi jobbar mycket med rygg-rörelser och medvetenhet i hur vi håller kroppen. 

Vi håller dessa Lätta Vinyasapass på måndagar och torsdagar kl 17.30-18.30

Varmt välkommen!