top of page
  • Skribentens bildCarola

Bästa yogamattan för utepass!

Uppdaterat: 6 juni 2020

Vad ska man ha för yogamatta utomhus? Du har många alternativ och många av dem har du redan hemma. Valet beror lite på vilket grepp och känsla du vill ha. Du ska däremot INTE använda en matta gjord av naturgummi eftersom den blir förstörd i solen. Så här kommer alternativen och vad jag tycker om dem:

  • En vanlig svensk trasmatta i bomull (jag valde storlek 70x200cm): Fördelar: Känns naturlig och ligger bra på ojämnt underlag. Kan tvättas i maskin. Passar lika bra till picknicken. Kan hittas för en billig peng på secondhand. Nackdelar: Inget bra grepp med plan hand (men du kan greppa mattan när du står i hunden) Kan vara otymplig att ta med.

  • En billig allroundmatta, tex i PVC-fritt material från Yogiraj: Fördelar: Den är tålig! Den har någorlunda bra grepp jämfört med filt, handduk eller trasmatta. Den kan ofta även tvättas i maskin. Nackdelar: Den kan bli lite klibbig om du svettas och om mattan har en mörk färg kan den bli varm om du yogar direkt i solen.

  • Filt eller handduk. Fördelar: Lätt att ta med, har du hemma och går att tvätta. Nackdelar: ligger inte kvar slätt på gräs eller om det blåser lite eller om du kliver fram så kan den fastna på fötterna och rätt var det är så ligger den som en knut under dig och du ödslar energi på att försöka fixa till den igen.

  • Vi säljer även ekologiska mattor i bomull, bananfibrer och vass som även har ett tunt skikt av naturgummi för att öka greppet. Mattorna är växtfärgade och vävda av hantverkare i södra Indien. Om du köper denna matta stödjer du den hållbara produktionen som dessa hantverkare livnär sig på. Mattorna är superhärliga och en av dem syns här nedan på bild (färg Indigo). Du kan beställa mattan genom Yogahem. Pris: 780-925:- Fler färger finns.Min favorit är trasmattan/vävd matta för att den ligger ganska stadigt även om det är gräs under den. Det finns inget rätt eller fel. Det bästa är att prova dig fram och välja det som passar dig bäst.


Vi ses snart ute!

/Carola795 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


YOGA  PILATES  TRÄNING
ONLINE    OCH I STUDIO

bottom of page