top of page
  • Skribentens bildCarola

Låt oss presentera träningspasset "Flow & HIIT" med Carola

MÅNDAGAR kl 19.00-20.00 fram till 27/8

MÅNDAGAR kl 19.15-20.15 från och med 28/8 och framåt.


Det här är ett riktigt roligt pass som utmanar din styrka, koordination och smidighet. Vi värmer upp med mobilitet och flow i ca 20 minuter. Sedan fortsätter vi med korta högintensiva övningar eller rörelser som utförs i ca 30-40 sekunder med 10-15 sekunders vila.


Du använder din kroppsvikt som redskap och ibland använder vi småsaker som tennisbollar, block eller gummiband för att hitta nya sätt att utmana kropp och huvud. Inget av passen kommer att vara likadana även om många rörelser återkommer.


Endel övningar i intervallerna hämtar vi ifrån träningsformen "Animal Flow" som är en marknära träningsform som stärker hela kroppen och fokus ligger på precision, andning, stabilitet och att röra sig på golvet med händer och fötter. Vi hoppar (eller anpassar), rullar, sveper, vrider, böjer och det som är unikt är att dina fötter får lika mycket träning som resten av kroppen. Vi är barfota och tränar på att aktivera hela foten och tårna i övningarna. Vi avslutar med stretch och nedvarvning. Titta gärna på filmerna här på sidan för att få en uppfattning av hur vi kan röra oss i intervallerna. Observera att filmerna är snabbspolade. Nog för att vi alla har superkrafter men.... :DFör att du ska få en inblick i hur passet är uppbyggt så beskriver vi här intervallerna som är fördelade på tre block enligt följande. Varje block utförs tre gånger på raken innan vi går vidare till block nr 2. Varje övning görs alltså alltid tre gånger så trejde gången blir det enklare för koordinationen med muskulärt jobbigare. Block 1 övning A övning B övning C Block 2 övning D övning E övning F Block 3 övning G övning H (övning I) Ibland kör vi sista blocket med endast 2 övningar. Även om detta pass utmanar dig lite extra så sker din träning såklart på dina egna villkor och förutsättningar. Varmt välkommen på Flow & HIIT! Om du inte bor i närheten kan du vara med via Zoom och ta ditt träningspass hemma.105 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


YOGA  PILATES  TRÄNING
ONLINE    OCH I STUDIO

bottom of page